Codzienność w Emirowie – 17.01

RESZKA
– sunia wczoraj została poddana operacji usunięcia guza na prawej przedniej łapy. Stan po operacji jest dobry,a zabiegł przebiegł bez zakłóceń. Dostaje lek p/bólowy oraz antybiotyk Niestety lekarz stwierdził liczne guzy na listwie mlecznej i guza na udzie.Operować ich nie można ponieważ istnieje ryzyko,ze suka tego nie przeżyje. Sunia czuje się nieźle, ma apetyt, jest także dość sprawna ruchowo. Wg diagnozy jeśli jej stan się pogorszy – pozostaje tylko humanitarne uśpienie.
Reszka ur.2004 r.zabrana w 2007 roku z mordowni w Węgrowie jest ostatnim żyjącym psem które stamtąd ( łącznie 65) zabraliśmy podczas likwidacji tego miejsca.

HEBAN
wizyta kontrolna i kolejny test na obecność pasożytów zewnętrznych; czekamy na wynik zeskrobin.

ZOJA
– izolacja szpitalna została zakończona. Zoja jest jeszcze lękliwa, ale paniczne drżenia całego ciała ( na widok człowieka), ślinienie się i oddawanie moczu pod siebie- ustąpiły.Sunia biega swobodnie z innymi psami ; jest bezkonfliktowa( to kolejny etap socjalizacji) i na widok miski oraz wołanie wchodzi do boksu Nie przejawia chęci bezpośredniego kontaktu z człowiekiem ale też nie jest agresywna. W dalszym ciągu dostaje leki uspokajające

Napisz komentarz

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!